reklam
reklam
DOLAR 32,5481 % -0.01
EURO 34,8257 % -0.16
STERLIN 40,4745 % -0.15
FRANG 35,5983 % -0.29
ALTIN 2.431,19 % 0,04
BITCOIN 64.554,12 -2.838

Arı Üreticileri Bilgilendirildi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Arı Üreticileri Bilgilendirildi
reklam

Demirköy İlçe Müdürlüğümüz personeli tarafından İğneada beldesinde bilgilendirme çalışması gerçekleştirildi.

 Arıcılık, Meşe Balı Üretimi, Meşe Balının Coğrafi İşaret Tescil Belgesi Alması, Trakya Arısının Saflığının Korunması, Kırklareli Arı Koruma Bölgesi Haritası ve Arı Gen Kaynaklarının Korunması ile ilgili bilgilendirilme çalışması yapıldı.

Istranca Dağları’nda koruma altında olan Trakya arısı, diğer arı ırklarına göre 6 ila 9 gün daha fazla ömre sahip olduğu için arıcıların bal sezonunda kovan başına veriminin daha fazla olmasını sağlarken, Trakya arısının uysal oluşu saldırgan olmayışı bu arıyla maske takmadan arıcılarımızın çalışmasını sağlamaktadır. Trakya arısının kendi kendine varroa mücadelesi yaparak, hastalıklara karşı koloniyi daha dirençli yapması ve az arıyla kışlayıp çabuk çoğalması da önemli özellikleri arasında yer alıyor.

Arıcılara arı ırkının önemi hatırlatılarak, Tarım ve Orman Bakanlığının  "Trakya Arısının Saflığının Korunması" ve ana arı yetiştiriciliği yapıldığından yabancı melezleşmeyi önlemek amacıyla il sınırları dahilinde konaklamak isteyen gezginci arıcılar ve il sınırları içerisindeki arıcıların uyacağı hususlar, "Arıların Sonbahar Bakımı", "Kışlatma" ve "Arı Zararlıları ve Hastalıkları" konuları hakkında bilgi verildi. 

Demirköy İlçe Müdürlüğü çalışmaları ile yaptığı açıklamada, “İlçemizde bulunan arıcıların bilgilendirilme faaliyetlerine devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Haber/Kaynak: Sınırkent