reklam
reklam
DOLAR 32,5426 % -0.04
EURO 35,0392 % 0.44
STERLIN 40,8793 % 0.57
FRANG 35,6397 % 0.18
ALTIN 2.436,60 % 0,55
BITCOIN 63.504,71 -4.431

Budak: Bizim İçin Başka Türkiye Yok

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Budak: Bizim İçin Başka Türkiye Yok
reklam

Kırklareli Tüm Emekliler Sendikası dolar ve enflasyon yükselişi üzerine basın açıklaması yaptı.

 

 Kırklareli Tüm Emekliler Sendikası adına açıklama yapan Hüseyin Budak, son zamanlarda yükselmeye devam eden dolar ve enflasyon üzerine yaptığı açıklamada “19 yıldır, ülkemizi çoğunluk iktidarıyla tek başına, yöneten AKP-Saray iktidarı, izlediği ekonomik ve siyasi politikalarıyla, ülkemizi felakete, çalışanları, emeklileri, dar gelirlileri, esnafı, köylüyü açlığa ve sadakaya muhtaç duruma getirdi. Çünkü iktidar, geldiği günden beri bir yandan Laik Cumhuriyetle hesaplaşma işine girerken, bir yandan da izlediği halk karşıtı, emekçi ve emekli karşıtı uygulamalarla geniş halk kesimini açlığa mahkum etti.  Namerde muhtaç etti. Hala da inatla aynı yanlış uygulamalarına devam ediyor.

 

    Özgürlük ve hakları koruma nutuklarıyla geldiler, ama söylediklerinin tam tersini yaptılar. Bu gün, iktidar yandaşlarının, soygun ve talan gruplarının dışında, toplumda milyonlarca insan, yoksulluğa ve açlığa mahkum edildi. Demokratik haklarını arayanlar, sınırsız ve hukuksuz yasaklarla karşılaşıyorlar. Anayasa  askıda.. TBMM, işlevini yitirmiştir. Ülke sarayın çıkardığı keyfi kararnamelerle yönetilmektedir. Liyakat yerini, yandaşlık ve partizanlık alınmıştır. 5-10 yerden maaş olanlar, asgari ücretle, açlık sınırında, sadakayla hayatta kalmaya çalışan, milyonların sorunlarını çözmüyorlar, çözemiyorlar. Ekonomi bilimine ters, katı bir dinci ideolojik anlayış olan ‘faiz sebep, enflasyon sonuçtur’ anlayışıyla yapılan ekonomik uygulamalar, memleketimiz felakete sürüklüyor. Döviz üzerinde yapılan saçma sapan açıklamalar, dövizleri dakikalar içinde tarihi rekorlara yükseltiyor. Paramızı ve kaynaklarımız, hızla değersizleştiriyor. Doların bir kuruş artması, ülke borcunu,4.3 milyar artırıyor. Oysa, döviz kuruşlarla artmıyor liralarla artıyor. Milyarlarca yeni borç yükü oluşuyor. Bizler ve çocuklarımız, bu borcu ödeyeceğiz, yetmeyecek torunlarımız bile, borç içinde doğacak. Oysa zaten yoksulluk sınırının da altında, açlık içindeyiz ve sadakaya muhtacız. Memleketin geleceğini, kaynaklarını ipotek ettiler.” dedi  

Kırklareli Tüm Emekliler Sendikası, yaptığı basın açıklamasında doların artışına müdahale edilmediğini dile getirerek “İktidar, halkın yoksulluğunu giderecek tedbirler almalıdır. Birçok sorunumuz, çözülmediğinden katlanarak büyüyor. Dayanacak gücümüz kalmadı Tefeci sermaye gruplarına verilen döviz garantili ihalelerden vazgeçip, Türk lirasına dönülmelidir. Ekonomi hamasetle değil akılla yönetilir. İktidar, her başarısızlığını, dış güçler, terör, muhalefet masallarıyla gizlemekten vazgeçmelidir. Liranın   yerlerde sürülmesinin, dövizin kontrolden çıkasının, asıl sebebi bizzat iktidarın, tek adam rejiminin yanlış politikasıdır. Her başarısızlıktan sonra ulusak bağımsızlık savası veriyoruz, ekonomik istiklal savaşı veriyoruz nutuklarının zerrece gerçekliği yoktur.

Türkiye, Ulusal bağımsızlık-istiklal savaşını, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, 1919-1922 yılları arasında dünyaya ders vererek yaptı ve zaferle sonuçlandırdı. Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu, saygınlık kazandı. Devletin, Toplumumuzun, paramızın, saygınlığını düşüren, bu iktidarın bizzat kendisidir. İktidarın politikasını şiddetle kınıyoruz. Memleketin geleceğinden kaygı duyuyoruz. Döviz zenginlerinin, iktidar muktedirlerinin, kaçakçı baronlarının, her gün karına kar katanların gideceği, yasayacağı ülkeler olabilir. Ama bizim için başka Türkiye yoktur. Bu ülkede yaşayacağız. Hayatımızı yaşanmaz hale getirdiğiniz yeter. Bir avuç dolar ve faiz zengininin dışında, kimsenin iktidara güveni kalmamıştır. İktidar derhal seçim kararı alıp seçime gitmelidir. Ülkemizin ve halkımızın felakete sürüklenmesi önlenmelidir. “ dedi.

Haber/Kaynak: Sınırkent