reklam
reklam
DOLAR 32,5311 % -0.04
EURO 34,9338 % 0.16
STERLIN 40,7306 % 0.29
FRANG 35,5648 % 0
ALTIN 2.436,85 % 0,56
BITCOIN 63.429,83 -4.406

Etkin ve Verimli Sulama Sistemleri Devam Ediyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Etkin ve Verimli Sulama Sistemleri Devam Ediyor
reklam

Kofçaz’da üreticilere Etkin ve Verimli Sulama Sistemleri eğitimi verildi.

Türkiye Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde Kofçaz Belediye Başkanlığı ve Kofçaz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile çiftçilere yönelik Etkin ve Verimli Sulama Sistemleri‘ konulu eğitim düzenlendi.

Eğitim toplantısına İl Müdürü Mehmet Aksoy, şube ve ilçe müdürleri, Atatürk Toprak, Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma Enstitüsünden araştırmacılar, teknik personel ve üreticiler katıldı.

Atatürk Toprak, Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden konu ile ilgili araştırmacılar tarafından konu ile ilgili sunum yapılarak toplantı sonunda üreticilerin soruları yanıtlandı.

İl Müdürü Mehmet Aksoy, suyun önemini ve etkin sulama ile yılda birden fazla ürün almanın mümkün olduğunu ifade etmiştir. Su sıkıntısı olan yerlerde su tüketimi daha az olan bitkilerin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Aksoy, tarımsal sulamada deneme yanılma yolundan ziyade üreticilerin, İl ve İlçe Müdürlüklerine uğrayarak ürün desenine göre sulama miktarını öğrenmeleri gerektiğini belirtti.

Haber/Kaynak: Sınırkent