reklam
reklam
DOLAR 32,5052 % 0.17
EURO 34,7814 % 0.14
STERLIN 40,6585 % 0.48
FRANG 35,6656 % 0.18
ALTIN 2.491,49 % 1,19
BITCOIN 2.077.500 4.669

Halkalı Kapıkule Demiryolu Projesi Temel Atma Töreni Yarın

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Halkalı Kapıkule Demiryolu Projesi Temel Atma Töreni Yarın
reklam

Halkalı Kapıkule Demiryolu Projesi Temel Atma Töreni Yarın

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz tüm Trakya bölgesi için önemli sayılan, Halkalı – Kapıkule Demiryolu Projesi kesim inşası temel atma töreninin Edirne’de 18 Temmuz’da gerçekleşeceğini bildirdi.

Vekil Minsolmaz yaptığı açıklamada, projenin uluslararası ticaret için önemli olduğunu kaydederken sözleşmenin imzalarının daha önce atıldığını söyledi.

Minsolmaz “Proje Türkiye’yi Avrupa Birliği ülkelerine bağlayarak, Avrupa fonlarından kullanılarak yapılmış projedir. Edirne – Çerkezköy arası 155 kilometredir. Bunun 76 kilometresi Devlet Demiryolları yani milli bütçeden ayrılan bütçeyle yapılmıştır. Projenin 155 kilometrelik Çerkezköy-Kapıkule kesiminin inşası Avrupa Birliği ve Türkiye’nin ortak finansmanıyla gerçekleştirilmektedir. Halkalı – Kapıkule arasında 231 kilometrelik güzergâhta çift hatlı, saatte 200 kilometre hızıyla yolcu ve yük taşınmasına imkan tanıyan bir projedir. Bu proje ile Edirne’de uluslararası ticaretin önemli bir noktası haline gelecektir. Bunun yanında Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Çerkezköy – Kapıkule kesiminden sonra uluslararası ticarette yük taşıma kapasitesi artacağı gibi her bir yükün Türkiye ve Edirne ekonomisine katkı sağlayacaktır. Projenin Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım sürecine de katlı sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

Halkalı – Kapıkule Demiryolu Projesi kesim inşası temel atma töreninin 18 Temmuz Perşembe günü saat 11.30’da gerçekleşeceğini ifade eden Vekil Selahattin Minsolmaz, törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ve Büyükelçi Christian Berger’in katılacağını söyledi.

 

Haber/Kaynak: Sınırkent