reklam
reklam
DOLAR 32,5266 % 0.23
EURO 34,8870 % 0.44
STERLIN 40,7118 % 0.61
FRANG 35,7752 % 0.48
ALTIN 2.489,19 % 1,09
BITCOIN 2.001.901 -4.464

Hayal Ettiğim İlk Fotoğraf

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Hayal Ettiğim İlk Fotoğraf
reklam

Yaşanmış Hikayeler köşesinde bugün Haldun Öz’ün hikayesine kulak veriyoruz.

 

Herkese merhabalar, ben Haldun. Size bundan yıllar önce hayalini kurup şimdi kavuştuğum bir şeyin hikayesini anlatacağım. Ben bundan yıllar önce, üniversite sıralarında dersime odaklanmaya çalışırken, aklıma hep tek bir şey gelirdi. O zamanlar aşık olduğum kişi.

Onun gözleri, saçları, gülüşü aklımdan bir türlü çıkmazdı. Her bir satırda, her bir kelimede onun adını duyar, her fotoğrafa onun yüzünü görürdüm. Onunla gezdiğimiz yerleri tekrar gezer, dinlediğimiz şarkıları dinlerdim her gün. Benim kampüsüm ve onunki farklı yerlerdeydi. Haftada bir-iki kez görüşebilirdik. Görüşemediğimiz günlerde de onun hayaliyle yaşardım.

Bazen onun sesini duyardım kulağımda. Geceleri uyumadan önce mutlaka hayal kurardım. Hayallerim hep onunla evlenmek üzerineydi. Onunla evlenip bir çocuk sahibi olmak, mutlu olmak ve sıcak samimi bir aile ortamı yaratmak. Her gece bunu düşünürdüm. Bana benzeyen bir oğlan, ona benzeyen bir kız çocuğu, hayalime neşe katardı.

Yıllar geçti, okulumdan mezun oldum. Onun da benimle evlenmek istediğini biliyordum. E tabi her ilişkinin zor zamanları olur. Önce iş, sonra ev derken biraz oyalandım. Ne zaman pes edecek raddeye gelsem, onunla kurduğum hayalleri hatırlayıp dört elle sarıldım işime de çalışmama da. Öyle şanslı geldi ki bana bu hayal, işlerim kısa zamanda yoluna girdi. Ailemi alıp onu istemeye gittim.

Sözlendikten sonra askere gittim. O altı ay bana bir ömür gibi geldi. Her gece ona kavuşmanın, aynı evi paylaşmanın düşüyle uyudum. Düğünümüzden sonra onunla aynı evde yaşadığımı, aynı hayatı paylaştığımı gördükçe mutluluğuma mutluluk kattım. O da bana evliliğimizin 5. ayında mutlulukların en güzelini verdi. Hamileydi. Hep kurduğum o hayale daha da yakınlaşmıştım artık.

Oğlumuzu Nisan ayında kucağımıza aldık. Onun kokusunu içime çekince, oğlumu kucağıma alınca sanki daha önce boşuna yaşıyormuşum gibi hissettim. Sanki o güne kadar hiç nefes almamışım, hiç yaşamamışım. Artık üç kişilik bir aileyiz. Oğlumuza bizim sahip olamadığımız her imkanı vermeye, koruyup kollamaya ve doğruyu öğretmeye çalışıyoruz.

Sizin vesilenizle hem eşime hem de oğluma seslenmek istiyorum.

Canım eşim, cebimizde bir liranın bile olmadığı günlerde benimle bir simidi bölüştüğün, bir yudum suyu bile benimle paylaştığın ve bunlardan gocunmadığın için; Başkaları her türlü tatili yaparken benimle kırk derecelik sıcakta yürümeye hayır demediğin için; benimle bir hayatı paylaştığın için teşekkür ederim. Seninle bir hayatı paylaşabilmek, bir aile olabilmek çok güzel. Ömür boyu beraber olalım.

Canımın içi oğlum, hayatımıza geldiğin günden beri dokunduğun her şey güzelleşti. Gülüşün, bakışın, mis kokun bizi hep dinlendirdi. Seni, hayatın zorlukları karşısında hep korumak istiyoruz. Belki zaman zaman bize kızacaksın ama unutma ki biz hep seni savunuyor ve başına bir şey gelmesin istiyoruz. Seni çok seviyoruz, hiçbir şey bunu değiştirmeyecek.

Haber/Kaynak: Sınırkent