reklam
reklam
DOLAR 32,4795 % -0.2
EURO 34,9420 % 0.29
STERLIN 40,7419 % 0.36
FRANG 35,6102 % 0.13
ALTIN 2.436,43 % 0,55
BITCOIN 64.926,82 1.231

Karanfiler: Memur Sen Sorunları Çözmeye Mücadele Eden Bir Sendikadır

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Karanfiler: Memur Sen Sorunları Çözmeye Mücadele Eden Bir Sendikadır
reklam

Kırklareli Memur-Sen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı, Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın katılımları ile yapıldı.

İl Divan Toplantısı açılış konuşmasını yapan Memur Sen ve Eğitim Bir Sen İl Başkanı Selahattin Karanfiler, “İnanç ve medeniyet değerlerimizde üst kimlik insandır. Memur Sen ülke ve dünya sorunlarına insan merkezli yaklaşarak çözüm önerileri ve çalışmaları yapan ülkemizin en büyük emek hareketidir. Dünyada paylaşım ve haksızlık mücadeleleri devam etmektedir.

Adaletin, özgürlüğün, insan haklarının ve emeğin değerinin gerçekleşmesi için sivil toplum teşkilatlarına büyük sorumluluklar düşmektedir. Akademik anlayışı ve entelektüel birikimi ile Memur Sen söylenmeyen, söyleyen ve sorunları çözmeye mücadele eden bir sendikadır. Kamu çalışanlarının mali, sosyal ve özlük hakları konusunda örgütlülük gücünü kullanarak çaba sarf etmektedir.” cümlelerini kullandı.

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kırklareli’nde teşkilatla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kamu çalışanlarının kazanımlarını dile getiren Ali Yalçın, konuşmasında “Mücadelemiz kazanımlarla sonuçlanmıştır. Memur Sen olarak altı toplu sözleşme masasına oturduk. Bunun ikisi anlaşmazlıkla sonuçlandı ve hakem heyetine gitti. İlan ettik. Toplu sözleşme masasında 350 kazanımın altına imza attık. Bu kazanımların hiçbirisi kendiliğinden gelmedi. Bu kazanımlarda emek, ter ve mücadele vardır. Hiçbiri gökten zembille falan inmedi.

Mücadele etmeden, ter dökmeden kimse kimseye bir şey vermiyor. Memur sendikacılığı açısından 30 yıla gideceğimiz şu süreçte Memur Sen’in toplu sözleşme hakkını almasıyla beraber başlayan, adım adım bir, iki, üç derken 258, bu toplu sözleşmede 350 kazanıma ulaştık. Her şeyin altında ter var, hepsinin altında mücadele var, hepsinin altında kavga var.” dedi. 3600 ek gösterge konusu 2022 yılında Memur Sen ve Hükûmet yetkilileri masaya oturacak ek gösterge ve ek göstergeler çözüme kavuşturulmaya çalışılacak.3600 ek göstergesinin tüm kamu çalışanlarını kapsaması için mücadele ediyor ve edeceğiz.

Üyelerine “sizler bir tarafsınız” diyen Başkan Yalçın, “Bir kuruma giriyorum. Okul müdürü arkadaş beni karşılıyor. Veya hastanede müdür yardımcısı arkadaş beni karşılıyor. Kapıda başkanım ben de sizin sendikanıza üyeyim diyor. Ben bir kendisine bundan çok memnuniyet duyduğumu ifade ediyorum ve çalışan odasına gitmeye çalışırken kendisine soruyorum. Kaç tane üyemiz var diyorum. Bana diyor ki; onu ben bilemem.

Niye? Ben idareciyim benim tarafsız olmam lazım. O sendikacı arkadaşların bileceği bir şey, arkadaşların vereceği bir şey benim tarafsız olmam lazım. Ne tarafsızı kardeşim? Alman düşünür der ki; adil olmayı vaat edebilirim ama tarafsızlığı asla değil. Ne tarafsızı, sen tarafsın, taraf. Sen bu ülkede 10 yılda bir darbe yapılmasın tarafısın. Sen bu ülkede katsayı ile imam hatibin köküne kibrit suyu döküp, meslek lisesini bitirip, bu ülkenin düzenini bozmaya çalışanların oyunlarını bozan tarafsın. Sen 17-25’te, Gezi’de, 6-8 Ekim’de, 15 Temmuz’da pozisyon alan ve biz olmazsak bu ülke daha belini doğrultamaz, şimdi pozisyon almalıyız diyen tarafsın” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konuşmasının ardından bir süre üyeleriyle sohbet etti.

Haber/Kaynak: Sınırkent