reklam
reklam
DOLAR 32,5947 % 0.36
EURO 34,8625 % 0.35
STERLIN 40,6439 % 0.11
FRANG 35,9108 % 0.86
ALTIN 2.493,51 % 0,36
BITCOIN 2.137.953 4.637

Sulak Alanlarda Sivrisineklerle Mücadele Çalışması Başladı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Sulak Alanlarda Sivrisineklerle Mücadele Çalışması Başladı
reklam

Sulak Alanlarda Sivrisineklerle Mücadele Çalışması Başladı

Kırklareli Belediye Başkanlığı ekipleri tarafından il genelinde önceki gün sulak alanlarda sivrisineklerle mücadele çalışması yapıldı.

Yaz aylarında vatandaşların yaşam konforunu bozan sivrisinekler sulak alanlarda, su birikintilerinde ve havuzlarda ürerler.

Sivrisineklerin üremesini azda olsa önlenmesi için ekipler tarafından çalışmalar sürdürülüyor.

Çalışmaları yakından takip eden Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Sevgili dostlar bir bilgi vermek istiyorum, yaz aylarında yaşam konforumuzu bozan sivrisinekler sulak alanlarda, su birikintilerinde ve havuzlarda ürerler. Biz Kırklareli Belediyesi olarak mücadelemizi aralıksız sürdürüyor, vatandaşımızın rahatsız olmaması için çalışmaya devam ediyoruz.

Lütfen siz de çevrenizde bulunan alanlardaki açıkta bulunan sulara dikkat edin, eğer yapabiliyorsanız üzerini örtün dedi.

“Çevre Temizliğinde Önemli Olan Çevre Bilincidir”

Çevre temizliğinin önemine değinen Başkan Kesimoğlu, İnsanın doğal çevreye olan bağlılığı, doğal çevrenin sağlık açısından önemini göstermektedir. Doğal çevrenin temiz olması insan sağlığının korunmasında etkilidir. İnsan sağlığı çevrenin temiz olmasında oldukça etkilenir. Çevre temizliği insanların hayatını kolaylaştırır. Çevre kirlilikleri günümüzde küresel sorunlar arasında bulunmaktadır. Mevsimlerin değişmesi, iklimlerin değişmesi, hava, su ve toprak kirliliklerinin yaşanması çevre sorunları ve kirlilikleri arasındadır. Çevre temizliğinde önemli olan çevre bilincidir.

Çevre bilinci, eğitimle sağlanır. Çevrenin temiz tutulması gerekliliği biraz da şahsi bir meseledir. Çünkü insanların özel hayatında temiz olması çevrelerinin de temiz olmasından ötürüdür. Çevrenin temiz tutulması bir eğitim işidir. Okullarda çevre temizliği dersleri bu nedenle verilmektedir. Temiz çevre, temiz toplum meydana getirir dedi.

 

Haber/Kaynak: Sınırkent