reklam
reklam
DOLAR 32,5715 % 0.25
EURO 35,0004 % 0.05
STERLIN 40,7896 % -0.06
FRANG 35,7054 % 0.24
ALTIN 2.451,69 % 0,63
BITCOIN 64.357,99 0.032

Hastanede Yatan Çocuklara Moral Etkinlikleri Düzenleniyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Hastanede Yatan Çocuklara Moral Etkinlikleri Düzenleniyor
reklam

Hastanede Yatan Çocuklara Moral Etkinlikleri Düzenleniyor

Kırklareli Devlet Hastanesi tarafından hayata geçirilen “Öğreniyor, Eğleniyor, İyileşiyorum” projesi kapsamında, hastanenin Çocuk-Çocuk Cerrahi servisinde yatmakta olan çocuklar için her Çarşamba kitap okuma, resim, boyama, kâğıt katlama, yüz boyama, puzzle gibi faaliyetlerden oluşan moral etkinlikleri düzenleniyor.

 

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü ile Kırklareli Üniversitesi iş birliğinde, Kırklareli Devlet Hastanesi’nde, “Öğreniyor, Eğleniyor, İyileşiyorum” projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında; hastanenin Çocuk-Çocuk Cerrahi servisinde yatmakta olan çocuklar için, Kırklareli Devlet Hastanesi’nde görev yapan Çocuk Gelişimcisi Merve Tun ve Kırklareli Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü stajyer öğrencileri tarafından her Çarşamba kitap okuma, resim, boyama, kâğıt katlama, yüz boyama, puzzle gibi faaliyetlerden oluşan moral etkinlikleri düzenleniyor.

Kırklareli Devlet Hastanesi Yönetimi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Hastalık ve hastaneye yatış süreci çocukların gelişimini olumsuz etkileyerek biyolojik ve psiko sosyal strese neden olmaktadır. Hastanede yatarak tedavi gören çocukların psikolojik olarak rahatlamalarını ve görsel terapi yoluyla hasta yataklarında yatıyorken bile eğlenceli zaman geçirmelerine olanak sağlamak çocukların tedavileri ve daha çabuk bir iyileşme süreci açısından çok önemlidir. Bu doğrultuda Kırklareli Devlet Hastanesi olarak ‘Öğreniyor, Eğleniyor, İyileşiyorum’ projemizle çocuklarımızın yanındayız. Proje kapsamında hastanemiz Çocuk-Çocuk Cerrahi servisinde yatmakta olan çocuklarımız için Hastanemiz Çocuk Gelişimcisi Merve Tun ve Kırklareli Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü stajyer öğrencileri tarafından her Çarşamba kitap okuma, resim, boyama, kâğıt katlama, yüz boyama, puzzle gibi faaliyetlerden oluşan moral etkinliği düzenlenecektir. Etkinlik kapsamında, hastanemizde tedavi gören çocukların kitaplarla buluşmaları sağlanarak; kitaplar aracılığıyla yaşadıkları zorlukların üstesinden gelmelerine destek olunması ve kitaplarla bağlarının güçlenmesine de katkı sağlanması amaçlanmış olup etkinlik sonunda hastane yönetimi tarafından çocuklarımıza küçük hediyeler verilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

 

Haber/Kaynak: Sınırkent