reklam
reklam
DOLAR 32,5255 % 0.09
EURO 34,9478 % -0.19
STERLIN 40,8550 % -0.19
FRANG 35,6361 % 0.03
ALTIN 2.439,54 % 0,14
BITCOIN 64.326,32 0.326

Haydi, Lüleburgazspor İçin Ayağa Kalk!

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Haydi, Lüleburgazspor İçin Ayağa Kalk!
reklam

Haydi, Lüleburgazspor İçin Ayağa Kalk!

Yıllardır Lüleburgazspor’un başarılı olması için uğraş veren Lüleburgazspor Kulübü Başkanı Şenol Turan önemli açıklamalarda bulundu.

Süper Amatör ligi ikinci bitirmelerine karşın Bölgesel Amatör lige çıkma hakkı elde ettiklerini belirten Başkan Turan ancak sadece çıkmayla hiçbir iş halledilmiş olmuyor dedi. 

Lüleburgazspor Başkanı Şenol Turan, takımın Bölgesel Amatör Lig'de kalabilmesi için 1.5 milyon liraya ihtiyacı olduğunu söyleyerek kurtuluşun reçetesini sundu. Turan; "Tek kurtuluş, Lüleburgazspor'un bireylere, iş insanlarına mahkum olmaması için belediye takımı olmasıdır. Ben şahsım olarak başkanlıktan feragat etme anlamında hazırım" dedi.

Her dönemde aynı sorunlarla karşılaştıklarını ifade eden Başkan Şenol Turan sezon öncesi beklenilen gelirleri elde edemedikleri takdirde ligde mücadele etmeyeceklerini açık bir yüreklilikle söyledi.

 

Bölgesel Amatör Ligde mücadele etmenin çok kolay olmadığını belirten Lüleburgazspor Kulübü Başkanı Şenol Turan kurtuluş yolunun tek olduğunu ifade etti.

Lüleburgazspor’u tek kurtuluşunun ve başarılı olabilmesinin tek adresinin Lüleburgaz Belediyespor olmaktan geçtiğini söyleyen Başkan Turan ancak geçmiş dönemde Emin Halebak’ın olduğu gibi yeni başkan Murat Gerenli’nin de bu teklife sıcak bakmadığını söyledi.

 

Başkanlıktan bile feragat etmeye hazır olduğunu belirten Lüleburgazspor Kulübü Başkanı Şenol Turan

“Edirne Belediyesi geçen yıl takımına 5 milyon lira harcadı. Edirnespor, Edirne Belediyespor oldu. Biz bu teklifi Emin Halebak'a da, Murat Gerenli'ye de götürdük. Sıcak bakmadılar. Aslında tek kurtuluş, Lüleburgazspor'un bireylere, iş insanlarına mahkum olmaması için belediye takımı olmasıdır. Lüleburgaz Belediyespor olursa ben şahsım olarak başkanlıktan feragat etme anlamında hazırım. Tek kurtuluşumuz budur" diye konuştu.

Lüleburgazspor’u şov yapmak amaçlı kullanılmasına asla izin vermeyeceğini belirten Başkan Turan “Lüleburgazspor'un kalıcı birtakım olması gerekiyor. Tribünlerden gelen, Lüleburgazspor sevdalısı olduğunu söyleyen Murat Gerenli belediye başkanlığını kazandı. Biz Murat Gerenli'den umutluyuz. BAL'a çıkma hakkı kazandıktan sonra birebir görüşme yapmadık. Belediye meclis üyelerimizle birebir toplantı yapıyoruz. Süreci araştırıyoruz. Meclis üyeleri bizden zaman istedi. Belediye meclis üyelerimiz Murat Gerenli ile görüşüp bize döneceklerini söylediler. Biz bu kapsamda dosya hazırladık. Dosyamızı Murat Gerenli ile görüşüp kendisine sunacağız. Belediyemizin destekçimiz olup olmayacağını bilmiyoruz. Eğer ki geçmiş yıllardaki gibi bir süreç olacaksa kamuoyuna deklare ediyorum: Eğer destek olmazsa Lüleburgazspor olarak BAL'a katılmayacağız. Bu şehre yazık olur. Bu çocuklar bunu hak etmiyor. Sıfır imkanlarla BAL'a çıkma başarısını gösterdik. Eğer BAL'a çıkarsak, Süper Amatör'de devam edip şampiyon olsak bile BAL'a çıkamıyoruz. 2 yılımızı kaybetmiş oluyoruz. Şehrin artık Lüleburgazspor'u ne kadar ciddiye aldığını görelim. Biz Lüleburgazspor olarak taraftarımız kombine satalım dedi. 150 bin nüfuslu kentiz. BAL'da ortalama 3 bin seyirciyle oynadık. En az bin tane kombine satacaktık fakat 13 tane kombine sattık. O zaman bu şehirde hiç kimse kalkıp bana 'Biz bu takımı şuralarda istiyoruz' demesin. İlk önce taraftarı, esnafı sahip çıkacak. Sadece Lüleburgaz Ticaret Sanayi Odası'na bağlı 2 bin 500'e yakın faal şirket var. İş adamları da buradan kazanıyorsa takımını desteklemeli” dedi.

Turan, göreve geldiklerinde takımın 2 milyon liraya yakın borcu olduğunu, bu borçları o dönemki yöneticilere bağlayarak ödeme çıkarttırdıklarını belirterek; "Vergi Dairesi'ne 800 bin lira, SGK'ya da 400 bin lira civarında borcumuz kaldı. Bu rakam ödenmeyecek bir rakam değil. Lüleburgazspor'un bu saatten sonra BAL'da asansör takım olmaması gerekir. Lüleburgaz Trakya'nın hem merkezi, hem de yaşanılabilir en önemli ilçelerinden birisidir. Belediyemiz, kaymakamımız, STK'larımızın şehrin sembol takımına sahip çıkması gerekir. Bir avuç taraftarın mücadelesiyle olacak iş değil. 4 yıldır yel değirmenleriyle savaşıyoruz. Şehir duyarsız. Şehrin belediye başkanı, mülki amiri, STK'ları bu işe girmediği zaman esnaf da duyarsız kalıyor"

 

 

 

YORUM YAP

reklam

HAFTANIN MAÇLARI

Adana Demirspor Adana Demirspor
26 Mayıs 2024

17:00
- - -

Galatasaray Galatasaray
Kasımpaşa Kasımpaşa
27 Mayıs 2024

13:00
- - -

Samsunspor Samsunspor
Sivasspor Sivasspor
27 Mayıs 2024

13:00
- - -

Konyaspor Konyaspor
Hatayspor Hatayspor
27 Mayıs 2024

13:00
- - -

İstanbul Başakşehir İstanbul Başakşehir
Fenerbahçe Fenerbahçe
27 Mayıs 2024

13:00
- - -

Beşiktaş Beşiktaş
Pendikspor Pendikspor
28 Mayıs 2024

13:00
- - -

Kayserispor Kayserispor
Alanyaspor Alanyaspor
28 Mayıs 2024

13:00
- - -

İstanbulspor İstanbulspor
Trabzonspor Trabzonspor
28 Mayıs 2024

13:00
- - -

Gaziantep FK Gaziantep FK
Çaykur Rizespor Çaykur Rizespor
28 Mayıs 2024

13:00
- - -

MKE Ankaragücü MKE Ankaragücü
Karagümrük Karagümrük
29 Mayıs 2024

17:00
- - -

Antalyaspor Antalyaspor
DETAYLI FİKSTÜR
reklam