reklam
reklam
DOLAR 32,4688 % -0.05
EURO 35,1881 % 0.31
STERLIN 40,8358 % 0.36
FRANG 35,6500 % 0.35
ALTIN 2.431,32 % -0,30
BITCOIN 62.294,19 -2.465

Sağlık Müdürlüğü Vatandaşları Bilgilendirdi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Sağlık Müdürlüğü Vatandaşları Bilgilendirdi
reklam

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü Ramazan ayının gelmesi ile birlikte vatandaşları sağlık tedavileri ve oruç konularında bilgilendirmek maksadıyla yazılı bir açıklama metni yayınladı.

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yayınlanan açıklamada “11 Ayın sultanı, mübarek Ramazan ayı 16 Mayıs Çarşamba günü başladı. 14 Haziran 2018 Perşembe günü Ramazan Ayı'nın son günü olacak. Dini hayatımızda çok önemli bir yeri olan, rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı, yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı, sevginin, saygının, sabrın ve kardeşliğin daha da güçlendiği, Ramazan ayı geldiğinde oruçla ilgili bazı sorular da sorulmaya başlanmaktadır. Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine başvuran hastalarımızın oruç ile ilgili en sık sordukları sorular ve Diyanet’ in vermiş olduğu cevaplar şöyledir:

Diş Tedavisi nedeniyle oruç bozulur mu? 

          Sırf diş tedavisi sebebi ile oruç bozulmaz.

Dişe yapılan anestezi orucu bozar mı?

          Tedavinin ağrısız gerçekleşmesi için yapılan enjeksiyonlarda beslenme amacı taşımadığı için orucu bozmazlar. Ancak tedavi sırasında yapılan başka işlemler sebebi ile -mesela ağız su ile çalkalanırken- boğaza su, kan veya tedavide kullanılan maddelerden biri kaçarsa oruç bozulur ve kaza edilmesi gerekir.

Diş fırçalamak orucu bozar mı?

            Boğaza su kaçırmadan ağzı su ile çalkalamak orucu bozmadığı gibi diş fırçalamakla da oruç bozulmaz. Bununla birlikte, diş macununun veya suyun boğaza kaçması halinde oruç bozulur. Orucun bozulma ihtimali dikkate alınarak, dişlerin imsakten önce ve iftardan sonra fırçalanması, oruçluyken fırçalanacaksa macun kullanılmaması uygun olur.

Diş kanaması orucu bozar mı?

             Diş kanaması orucu bozmaz. Ancak çıkan kan, karıştığı tükürüğe eşit veya daha fazla olursa yutulması hâlinde oruç bozulur ve kaza edilmesi gerekir. Daha az miktarda olan kan ise dikkate alınmaz” denildi.

 

Haber/Kaynak: Sınırkent