reklam
reklam
DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
STERLIN 40,7959 % -0.56
FRANG 35,5088 % -0.41
ALTIN 2.438,67 % 0,10
BITCOIN 63.747,71 0.966

Batı Trakya Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı Yeni Yönetimini Belirledi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Batı Trakya Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı Yeni Yönetimini Belirledi
reklam

Batı Trakya Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı üç yılda bir gerçekleştirdiği Olağan Genel Kurulu ile yeni yönetimini belirledi.

Divan Başkanlığını Op.Dr.Mustafa Rumelili’nin yaptığı genel kurulda, katip üyelikleri Hakkı Vedat Meşeli  ve Hasan Küçük yaptı.Altı yıldır vakıf başkanlığını sürdüren Selahattin Yıldız’ın açılış konuşması sonrasında, vakfın üç yıllık faaliyetlerini, hesaplarını içeren raporlar okunarak Genel Kurulun onayına sunuldu. Oy birliğiyle kabul edilen raporlar sonrasında Denetim Raporu ve önümüzdeki döneme ilişkin tahmini bütçe onaylandı.

Genel Kurul’da söz alan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av.Necmettin Hüseyin; vakfın derneğimizin eksik kalan yönlerini tamamlamak ve derneğe katkı sunmak üzere kurulduğunu, bugüne kadar yeterince verim alınamadığını bir şekilde çalışmayan bu yapının işler hale getirilmesi için özellikle bu genel kurul öncesinde herkesle teket teker görüş alışverişinde bulunarak çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Katkı sağlayan insanların da hiçbir zaman küstürülmemesi gerektiğini, vakfında minik bir dernek anlayışıyla yönetilmek yerine katkı sunacaklara güven telkin edecek bir yapıya bürünmesi gerektiğini belirtti.

Yoğun katılımın yaşandığı Genel Kurul’da önümüzdeki üç yıl içerisinde görev yapmak üzere aynı zamanda Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkezi başkan vekilliğini sürdüren Dr.Sebahattin Meriç başkanlığındaki tek liste oy birliği ile göreve geldi.

Genel Kurul’da Divan Başkanı Op.Dr.Mustafa Rumelili’nin önerisiyle Selahattin Yıldız Onursal Başkan olarak oy birliği ile ilan edildi.

Yeni seçilen yönetim adına kısa bir teşekkür konuşması yapan Dr.Sebahattin Meriç’de vakfın amacına uygun şekilde derneğin amaçlarına hizmet etmek üzere yapısında olan aksaklıkların giderilmesi gerektiğini belirterek amaçlarının öncelikle bunu gerçekleştirmek olduğunu belirtti.  Asıl olan 72.yıllık Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin varlığı ve bu vakfın da amacı derneğimize katkı sunmaktır dedi.

Genel Kurulun ardından şehir dışından gelen vakıf üyeleri, Genel Başkan ve yeni Vakıf Başkanı ile birlikte oruçlarını açtı.

 

Haber/Kaynak: Sınırkent