reklam
reklam
DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
STERLIN 40,7959 % -0.56
FRANG 35,5088 % -0.41
ALTIN 2.438,67 % 0,10
BITCOIN 63.875,98 1.365

Kültür ve Keşkek Şenliği Ayrıntıları Belli Oldu

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Kültür ve Keşkek Şenliği Ayrıntıları Belli Oldu
reklam

Geleneksel olarak düzenlenen Ertuğrulköy Kültür ve Keşkek Şenliği 29 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek.

Geleneksel hale gelen ve bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan Ertuğrulköy Kültür ve Keşkek Şenliği’ne katılan vatandaşlara keşkek ikramında bulunulacak. Kültür Evi ve açılan sergilerin ziyaret edilmesiyle devam edecek olan program konserlerle sona erecek. Ertuğrulköy Kültür ve Keşkek Şenliği kapsamında sahne alacak olan isimler şöyle: Lüleburgaz Kadın Davul Ritim Grubu, Arif Şentürk ve Sabriye Sayın

 ARİF ŞENTÜRK KİMDİR?

1941 yılında Makedonya’nın Kumanova kasabasında doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kumanova’daki ‘Türk Okulu’nda tamamladı. 1956 yılında, ailesi ile birlikte Türkiye’ye göç etti. Önce Kırklareli’ne, ardından da İstanbul Zeytinburnu’na yerleşti.
Müzik yeteneğiyle küçük yaşlarda dikkat çekti. İlk müzik eğitimini Kumanova Türk Okulu’nda aldı. Türkiye’ye göç ettikten sonra ise, bir süre Bakırköy ve Yeşilköy Halkevi Müzik Kolu’na devam etti. 
1975 yılında TRT Amatör Sesler Sınavı’nda Nida Tüfekçi tarafından keşfedildi ve “band doldurma hakkı” elde etti. Bu tarihten sonra, başarıyla seslendirdiği türkülerle ve bilhassa ‘Aman Bre Deryalar’ türküsü ile sesini kısa sürede ülke genelinde duyurmaya başladı. THM’e ‘kaynak kişi’ ve ‘derleyici’ sıfatları ile pek çok eser kazandırdı. Üç long play ve dokuz kaset doldurdu. 
Bazı özel televizyonlarda 'Rumeli’den Sesler' ve 'Rumeli Rüzgarı' adı ile programlar hazırlayıp sundu. Yurt dışında, Makedonya, Bulgaristan ve Avusturya’da ve yurt içinde pek çok şehirde konserler verdi ve festivallere katıldı.

SABRİYE SAYIN KİMDİR?

Bulgaristan'ın Koşukavak (Krumovgrat) şehrinde 1977 yılında doğdu. Zorunlu göç nedeni ile ailesi ile birlikte 1989 yılında Türkiye'ye göç etti. Küçük yaşlarda başladığı müzik çalışmasının devamı olarak 1996 yılında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümünü kazandı ve 2000 yılında bitirdi. Bitirme tezini "Rumeli Türküleri" üzerine yaptı. Konservatuvar son sınıfta iken TRT İstanbul Radyosu Halk Müziği sınavını kazanarak istisna akitli olarak bir süre görev yaptı. Özellikle Rumeli türkülerini başarılı bir şekilde icra etmesi nedeniyle televizyonların tercih edilen konuk sanatçısı oldu.
Daha sonra kendisi de televizyonlarda "Göçmen Kızı" adlı halk müziği programı hazırlayıp sundu. Rumeli türküleri ile ilgili derlemeleri de bulunan Sabriye Sayın, TRT Kurumu Radyolarında yayınlanan "Yurdun Dört Bucağından" adlı programda prodüktör yardımcısı olarak görev yaptı.
Gerek Türkiye'de gerekse Rumeli'nin değişik bölgelerinde yapılan çeşitli sosyal-kültürel etkinliklerde yine Rumeli kökenli; Arif Şentürk, Soner Özbilen, Rüstem Avcı, Fuat Erenoğlu, Faruk Yılmaz gibi tanınmış sanatçılarla birlikte sahneleri paylaşarak Rumeli müzik kültürünün yaygınlaşması adına önemli katkıları oldu. Sabriye Sayın halen bir yandan İstanbul, Zeytinburnu Ayhan Şahenk Orta Okulu'nda müzik öğretmenliği görevini yürütürken, diğer yandan geniş Rumeli – Balkan repertuvarı ile sahne çalışmalarına devam etmektedir.

 

Haber/Kaynak: Sınırkent