reklam
reklam
DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
STERLIN 40,7959 % -0.56
FRANG 35,5088 % -0.41
ALTIN 2.438,67 % 0,10
BITCOIN 63.027,60 -0.644

Toprak Yapısında İyileşme Hedeflenmektedir

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Toprak Yapısında İyileşme Hedeflenmektedir
reklam

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yem bitkisi ekimi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla üreticilere tohum dağıttı.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürümü ve teknik personelin katılımıyla, Çayır Mera Islah ve Amenajman projesi kapsamında, Devletin %75 hibeli verdiği yem bitkisi tohumlarını üreticilere dağıttı. İl Müdürlüğü yaptığı açıklamada çiftçinin devletimize olan güvenine sahada şahit olduk dedi.

 

Kayalı ve Kırklareli Barajları sulama sahasında yer alan bölgelerde silajlık mısır ekilişi yapan üreticilere yem bitkileri ile farkındalık oluşturmak için tohum dağıtıldı. İklimden önce tarımın değişimi hedefleyen müdürlük projeden yararlanan üreticilere hayırlı olması temennisi iletti. İl Müdürlüğü yaptığı açıklamada;

 

“Kayalı ve Kırklareli Barajları sulama sahasında yer alan bölgelerimizde silajlık mısır ekilişi yapan üreticilerimize; yem bitkileri münavebesi ( macar fiği, yem bezelyesi) ile Tarımsal kuraklıkla mücadele stratejisi ve eylem planı çerçevesinde, önümüzdeki yıllarda meydana gelebilecek yağış miktarının azalması ihtimaline karşı, ilimizde münavebeli yem bitkisi ekimi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla üreticilerimize bu tohumlar dağıtılmıştır.

 

Proje kapsamında, Macar Fiği ve yem bezelyesinin 1. ürün olarak ekilmesi, bu ürünlerin tarla arazileri içerisindeki ekim alanlarının ve üretim miktarlarının arttırılması ile bölgemizdeki kaliteli kaba yem üretimine fayda sağlanması amaçlanmaktadır. Aynı zamanda münavebe sistemine alınan yem bitkileri, toprak verimliliğini artırarak toprağa azot bağlama özelliğinden dolayı kendinden sonra gelen ürünün hem veriminde hem de kalitesinde artış sağlamaktadır. Böylece toprak yapısında da iyileşme hedeflenmektedir.

İklim değişiyor!

Ama biz iklimden daha hızlı bir şekilde tarımın değişimini sağlamalıyız.

Su ve toprak dengesini koruyarak, üretimde verim artışını sağlamalıyız. İlimizin bütün üreticileri yeniliklere açık ve çevreyi koruyan bir tutum içerisinde çalışıyor.

Projemizden yararlanan tüm üreticilerimize hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını dileriz.” dedi.

Haber/Kaynak: Sınırkent